Review Hermo.my Products!


hi, salamualaikum and Happy Weekend!

aku tersangatlah obses dengan barangan makeup tapi sayangnya
tak berapa reti nak apply kat muka sendiri 
suka tengok tutorial yang berlambak dekat insta
tapi bila time nak buat kat muka sendiri 
dah tak reti dah
sadiskan?

so, aku pun cubalah berjinak-jinak dengan dunia yang 'agak baru' bagi aku
haha baru nak belajar lol
aku reti pakai lipstick je before ni
tak pernah pun apply apa-apa kat muka
eyebrow, blusher, foundation bagai 
aku tak pernah beli and apply kat muka sendiri

but since aku rasa bosan takda geng 
(ada pun member laki)
jadi aku isi masa lapang dengan jalan-jalan 
kat 'Shopping Malls Online'
dan tersinggahlah di Hermo.my 
since aku ada baca review products dari situ bagus and murah
aku pun nak jugaklah jenguk-jenguk heee

maka dengan itu
tersangkutlah dekat dua barang ni

1. Innisfree Auto Eyebrow Pencil - Espresso Brown (currently out of stock) : RM 13
2. April Skin Magic Zoom Eyeliner - Real Black (currently out of stock) : RM 28

p/s: tengah sale wehh.. cepat grab before terlambat



Its my first time kayy purchase dari Hermo Malaysia ni, 
jadi huwaa teramatlah eksaited dengan packaging yang comel
(kotak kecik je, aku yang terlebih eksaited)
and dapat free gift eye mask Tony Moly 
comel je, aih tak sanggup pulak nak pakai TT


anyway, thanks Hermo !
I'm super duper excited and satisfied with the packaging
which their wrap properly with bubble wrap 
so don't worry ya barang korang takkan retak ke apa
kalau retak pun, boleh deal elok-elok dengan customer service hocay


Actually, barang ni dah sampai lama
cuma aku baru ada masa nak upload entri ni
semangat aku lately macam lautan padi dihembus angin
...

ok proceed to the swatches. and yes, kaler untuk eyebrow pencil tersangatlah pigmented
and colour untuk eyeliner super duper black and oh I forgot to mention ya
yang eyeliner tu WATERPROOFF!
bolehlaa ni nanges macam mana pun but still looking pretyhh haha


The eyebrow pencil has vary selection of color, and I choose Espresso Brown. 
oh ya, lupa lagi nak mention 
Eyebrow Pencil ni attach sekali dengan brush tauu
lembut je brush dia, senang handle
easy application for beginner like me =3 

- The Eyebrow Pencil (Espresso Brown)

- The Brow Brush attach together with the pencil


and for the Eyeliner, its quite fragile actually
my advise, Must Handle With Care
but don't worry, ada yang lagi best dengan Eyeliner dari April Skin ni 
apa dia?
Ada 'sharpener' sekali !
Sharpener yang di build in untuk eyeliner ni ada kat bahagian bawah eyeliner ni

- The tip of April Skin Magic Zoom Eyeliner (Real Black)

- The Sharpener for the Eyeliner

again, I shall remind you guys
you must be careful and handle this item with 
a tons of love and cares

because, *spoiler alert*
mine was end up like this

-Its broke inside the sharpener! TT *sobbing
but its ok, I still can used it (pujuk hati sendiri)


and here come the highlight, 
aku ada jugak buat tutorial semata-mata 
nak bagi korang tengok sendiri macam mana 
'kebagusan' both items

sorry for any awkward photos 'cause I'm beginner lagi 
(nak jugak tayang muka huduh)


***    ***    ***

=Before=



=After=









=Full Look=


   


ok gais, that all review untuk both items
banyak jugak yang dah sold out sebab tengah sale kan sekarang ni
share apa pengalaman korang shopping di Hermo kat komen
nak tau jugak korang beli apa 
puas hati ke tak, manatau aku boleh try jugak =P


-niat aku beli eyeliner hitam sebenarnya nak kembalikan kegemilangan MCR yang tak lama lagi akan buat comeback haha
-sapa minat MCR cepat komen kat bawah!


wasalam.

La revende, hasta la vista 

p/s: aku macam tengok Hagemaru pun ada 

















7 comments

  1. phew, main yer... sakan kau jemah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha opkoss.. im enjoying ma time here !

      Delete
  2. Omg SALE!
    Anyways makeup is so fun. You're going to enjoy it sis. hehe.

    ReplyDelete
  3. Indeed ! But being natural is no harm too =D

    ReplyDelete
  4. i love innisfree too. but so far ive tried its mask for skin benefit! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. seem its so affordable, we can tried another products too ^^

      Delete
  5. Murahnya Innisfree eyebrow kat Hermo! Kt kedai, dieorg up RM2! Hehe, kalau tahu beli kt Hermo je. :D

    ieyra h. | blog

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Hikayat Leyha. Design by Fearne.