Tragedi Hari Busy

haha
yang part ni aku tak tau nak gelak ke, marah ke apa

of course, awalnya aku cuak jugak.. first time aku eksiden teruk sampai scratch tangan.. before ni alahh takat lebam tak kisah apa pun..

nak cerita sikit, jumaat lepas, aku memang busy gila dengan thesis and other eseimen, plus-plus kena handle event untuk kelab kat kolej aku..
jadi Program Manager gituu

dari pagi aku keluar pegi kerah ajk-ajk aku pegi beli barang .. memandangkan aku dah survey barang last sunday, tapi malangnya semua ada kelas. tang aku dengan driver je yang takda kelas..
pegi discuss pasal duit bla bla bla pegi mydin pukul 11 lebih sampai kolej balik dah kol 2..

aku singgah balik rumah letak barang, siapkan apa yang patut coz petang ada seminar AutoCAD. Yang start kol 2.. sungguh haritu memang tersangatlah packed!

kenapa aku beli barang haritu jugak? coz event aku semalam. Sabtu..

jadinya lepas habis seminar, aku nak jumpa ajk-ajk sekalian, tapi malangnya aku menunggu macam tunggul. sampai pukul 7 setengah malam tak makan apa lagi dari pagi.. sedehh woo

tak.. ekceli more to bengang.. sumpah aku bengang.. aku kesian kat orang, orang tak kesian kat aku TT

takpa lepas ni ambik pengajaran. kesiankan diri sendiri, baru lah kesiankan orang yang tak reti-reti kesian kan kita.. tak pun, tak payah kesian langsung!
thats much better..

then aku balik rumah.
aku siapkan segala kerja thesis yang melibatkan analisis bagai-bagai, duk layang Munafik kejap sambil makan..

terkeejott kauu!
haha tengok gelak-gelak bodo sensorang , padahal takut.. acah berani..
sado sado.. haha

then, baru teringat ada benda nak kena print, ada janji dengan orang, orang tu nak hanta bekas makanan untuk event kat rumah aku ..

aku tunggu lagi 5 minit, emm memandangkan moto aku dah ambik petang tadi, (moto cik abg), jadinya aku cakap dengan orang tu aku g printing shop jap.. tunggu aku balik..

dengan sepantas kilat zeus aku pegi ke kedai printing, dah setel print borang questionnaire, aku pun hala la balik.. otw aku nak balik tu, aku tak silent fon, berbunyik-bunyik la ringtone Animal - Martin Garrix sepanjang jalan.. non stop baii.. sumpah aku tak tipu..

aku pun sedaya upaya tahan diri dari angkat fon yang aku letak dalam basket, tapi fon bunyik lagi.. aku cam.. ah sudah, tak reti sabar tol, aku nak angkat fon..
sekali only for 2 seconds, aku angkat kelapa balik, tengok.. divider jalan dah pun selamat melanggar tayar depan moto aku..

apa lagi.. jadi ninja jap, goleng-goleng.. tercampak semua barang.. purse, kertas thesis, pen, fon masuk tanah.. adoii sakit woo..

aku cuba gak bangun, tengok tangan dah berdarah.. lutut konfhem lebam ni.. kepala aku pun rasa bisa.. hoping for tak bleeding la.. aku risau pasal moto, coz bukan moto aku.. gg aku tengok mototu mati enjin slow-slow.. lagi sheram dari munafik..kalo munafik tak seram, yang ni lagi seram dari Laviathan dalam cerita Faith of Anna Water. haha

then ada la 2 niger ni tengok aku eksiden, bukan nak tolong, mata meliar tengok barang.. nasib aku dah cepat-cepat kutip segala barang berharga.. lepas tu ada la uncle India ni tolong aku.. dia tolong angkat moto.. much kind dari niger 2 orang yang terpacak bodo macam tu.. argh stress benggang aku ingat balik pasal ni..TT

uncle tu hidupkan moto, tanya aku ok ka tak.. standard soalan time eksiden kan.. kalo dia tanya aku berapa banyak harta Sultan Brunei, memang aku lanyak 2 niger tu dulu.. haha

jadinya, lepas tu, aku bawak moto pecut balik.. pecut? tak eh.. tobat.. aku eksiden tak masuk gear 4 lagi.. aku pun tak sure gear berapa aku tekan time tu.. tapi tak ada la sampai beratus dek nonn.. aku masih sayang nyawa..

otw aku balik tu pun, fon still lagi berbunyi.. orang yang sama call.. ya toohannnnn!
berilah kesabaran kepadaku menghadapi species manusia macam ni.. TT

aku berenti jap tepi jalan, nak angkat. then mati pulak call.. tunggu jap.. 3 seken tak call.. aku jalan lagi.. then bunyik lagi.. ko tau camna perasaan aku di uji malam tu.. serious aku harap aku tak buat deal dengan orang macam ni lagi..
tobat.. nyawa aku boleh melayang oi!

aku cuba bawak bersabar, and angkat call tu jugak.. aku cakap, sabar la.. tengah bawak moto ni..
baru dia reti stop dari bertalu-talu call aku..
7 calls in 6 minutes.. gila tak gila..
gigih.. kalo la semangat gigih dia digunakan untuk bantu orang lain.. kan elok.. *sigh

sampai bawah blok aku dia dah tunggu dengan laki dia nak hanta barang.. barang tak banyak pun.. sikit je.. terketar-ketar tangan aku bukak pintu rumah.. darah masih mengalir lagi.. nasib tangan belah kiri, aku sorok kat belakang.. takda guna nak bagi orang camtu tengok..
aku bukan attention seeker nak suruh dia jaja lagi cerita aku.. sudah sudah la tu..

and,
this is the rest..

maaf gamba fresh lepas eksiden.. betapa aku tak dapat kawal perasaan lepas eksiden tu..
ekceli salah aku jugak.. sapa suruh nak jawab call tapi tak berenti..


jadinya, ambik ni jadi pengajaran.. 
jangan ulang silap yang sama

first: jangan jawab call atas moto kalo call tu tak melibatkan hidup atau mati.. karang diri sendiri yang termati.. sia-sia tau.. kalo nak pun jawab, relax-relax parking kat tepi jalan..

second: adab call orang, macam ketuk rumah bagi salam.. cukup 3 kali.. orang tak jawab salam / bukak pintu, pandai-pandai la otak akal tu berfikir. macam tu jugak call.. kalo nak pun, relax seminit 2.. jangan bertalu-talu.. 

sesapa yang nak rekemenkan produk hilangkan parut cepat komen kat bawah.. aku boleh jadi korang punya testimoni paling gempak kalo produk korang berjaya pulihkan tangan aku ke sedia kala before eksiden.. 

^^

ok just joking.. lets enjoy our weekend.. (even dengan tangan kaku sebelah... scratch sepanjang lengan)

part lain aku rasa tak proper nak share, jadinya.. yeayy, aku dah eksiden.. haha

kbai..

la revende, 
hasta la vista

<3

6 comments

  1. Woah.. Speed recovery sis.. Meh jumpa doctor meh.. Tak dapat ubat pon.. dapat beletiaq ja.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha baru nak g jumpa TT taknak la kalo kena letiaq .. nak ubatt~ haha

      Delete
  2. T^T sakitnye sis. Sabo je la sis jawab kol xberenti. Blom pro lagi mcm ada sorg tu. Drive bleh msg walau hp sebesar muka. Haha letak ubat cepat2 xmo tggal parut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tangkiu tangkiu.. tgh bagi kering sehari dua lagi.. nnti kita try produk mana yang boleh ilangkan parut.. mau jatuh saham giney huehue TT

      Delete
  3. seramnya, huhu. teruk jgk tu. itulah yg org ckp kat atas jalan raya ni leka sesaat pun boleh hilang nyawa. mintak dijauhkan T_T semoga cepat sembuh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks fieyqa.. dah elok sikit dahh ^^

      Delete

Latest Instagrams

© Hikayat Leyha. Design by Fearne.