AYDA XChange 2016 at Taylor University Lakeside

emm hai?
yess you.. hi to me back, please?
aha thanks..
emm..
sapu-sapu sikit belog ni.. bersawang sangat..

jadinya, sebab ni final sem aku, maaf dihulurkan dari awal search table sampai la ke copyright aku hulurkan.. (selamat hari raya.. *tetiba)


ok. 17 May 2016.
aku di invite untuk join talk about Asia Young Designer Award (AYDA) di Taylor University.
(my dream college haha..)
so, have you heard about AYDA? or Nippon Paint Young Designer Award? NYPDA before?

its a competition actually. misi mencari bakat-bakat baru dalam dunia perhiasan dalaman dan seni bina.. ^^
nak tau lebih lanjut, boleh klik link ni Asia Young Designer Award

nehh..
kalo budak course interior design and archi aku rasa benda ni familiar la..
yang course lain, boleh jugak ambik tau.. mana tau ada bakat tersimpan nak buat bangunan yang tak dapat nak realisasikan.. haha
actually tak boleh, kena course ID or archi je

jadinya time tu, aku dapat jumpa dengan alumni, orang-orang kuat dalam dunia seni bina and seni reka dalaman ni...
perghh Serina Hijjas kut, still lawa and luckly aku sempat selpiaqq dengan dia ! eksaited tetiba
haha

theme kali ni, "Be Bold, Be Free, Be You", jadinya mana-mana student ID and archi yang nak idea dorang didengari ramai, boleh try nasib join competition ni.. ^^
lagi satu, kalau bertuah, design korang akan dipublishkan which mean, untuk architecture course, tak mustahil design bangunan korang jadi reality!
wehh sapa taknakk wehhh..
belajar separuh mati, hidup macam zombie, kira dream comes true kalo bangunan based on design kita terpacak depan mata..
serious seronok gilaa..















Pameran board para finalist.. ehemm btw, competition ni international tau.. kalau join and menang, (rezeki masiang-masing) konfhem dapat luaskan market kerja kat mana-mana



Sharing Session with Mr. Lai Siew Hong, Chief Judge 
(Chief Executive Designer, Blu Water Studio)

-orangnya bercakap lemah lembut jer. seronok je dengar. mendayu dayu tapi tak ngantuk. even hall sejuk gila, luckly (again) aku tak pakai baju kurung. kalo tak mengigil aku.. 
 sharing session yang sangat berguna, presentation previous project dia gempakk.. jaw drop aku tengok.. ^^




Sharing Session with Alumni

Dorang semua atas ni adalah pemenang-pemenang competition ni dari tahun 2012.. paling latest, Gold Winner dari Malaysia.. most of them dah nampak masa depan. Ada yang dah ada company sendiri. Siap dah luaskan empayar ke oversea dah.. so, dorang dah buktikan dorang boleh, why we must put negativity dalam diri sendiri? 
be positive ^^

                                     


                                     


  

Sharing Session with Ar. Serina Hijjas

perghh.. yang ni memang aku tak expect.. jumpa dengan anak arkitek terfemes Malaysia kut. Jalan-jalan kat KL bangunan yang di design ayah dia Hijjas Kasturi merata je.. ah speechless aku 




dannn yang paling best, aku tak pulang dengan tangan kosong.. haha aku berjaya rembat satu Blurpees! dari keychain, patung dalam kereta sampai la ke bantal peluk, semua aku ada dah sekarang.
time tu si Blurpees ni ada 6 jer.. flufyyhh weh.. eksaited habis aku.. terkeluar muka awkward.. haha








ehem, so back to our topic, AYDA Competition ni terbukak untuk Interior Design  (second year onward) and Architecture student (third year onward). Lagi sekali tema kali ni is "Be Bold, Be Free, Be You". Design lahh ape pun yang korang nak, asalkan represent diri korang . Be Creative !

last, gambar bawah ni antara university yang support AYDA. cepat spotted your own university hahah.. if dapat spotted aku punya uni, aku nak kasi mystery gift! (as soon as possible, sorang je tauu... cecepat emel aku)
jenjejengg ^^




ok. akhirnya ada jugak entri yang berjaya ditulis. 
esok aku ada exam.. doakan kita semua berjaya dunia dan akhirat..
aamiin

La revende, 
hasta la vista

2 comments

  1. Linton weh linton!!! hahahhahahha

    pergh! lawa bookmark gambar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhaha tahniah.. mekasih ^^ pm detail hocayy

      Delete

Latest Instagrams

© Hikayat Leyha. Design by Fearne.