Movie Review: The Last Witch Hunter

emm aku memang ketinggalan zaman.. baru habis tengok Vin Diesel jadi pemburu ahli sihir ni.. cerita punya lama dah keluar. sobs

takpa. janji aku dah tengok..
sempat menyempat je nengok movie sebelum makan malam..




hilang selera makan aku tengok ahli sihir ni..

mau kurus aku kalau hari-hari tengok cerita yang emm boleh buat tekak kembang.. by mean rasa nak muntah la.. 

rating aku untuk cerita ni emm 6/10? haa boleh la .. cerita dia boleh tahan simple.. nasib la ada Michael Caine, pak cik yang pegang watak as Arthur dalam Kingsman : The Secret Service.. 

yang kingsman ni dah khatam aku nengok.. siap nengok kat wayang lagi.. punya seronok teruja time tu.. perasan tak perasan aku rasa tahun lepas cerita yang sama aku tengok kat wayang sampai 4 ke 5 kali is Frozen la kut..

first, waktu baru release, cinema tak penuh lagi time tu.. tengok dekat Terminal 1.
second tengok dekat Mid Valley, start ramai dah..
third and seterusnya aku tak ingat.. sampai aku masuk wayang untuk tidur je.. meneman orang punya pasal =.="

eh salah, sambung balik pasal Last Witch Hunter ni.. 

masa tengah tengok cerita ni, tetiba otak aku pun terfikir, wujud ke witch hunter , dreamwalker bagai ni? ke just imaginasi dorang-dorang ni? 

kalau wujud, perghh menakutkan woo.. ehm bawak ngucap banyak-banyak.. tak boleh takut selain Dia.. 

cerita dia pasal si Kaulder (Vin Diesel) kena sumpah hidup as immortal lepas dia cuba nak bunuh The Witch Queen (Julie Engelbrecht). Sapa yang sumpah? Witch Queen tu la.. Kaulder nak bunuh Witch Queen tu sebab dia dah bunuh isteri dia, Helena dengan anak dorang, Elizabeth. hmm sedeh jugak la.. 

so dia kena sumpah oleh Witch Queen tu untuk hidup immortal dan alone. sobs.. tapi kalau aku happy woo dapat hidup immortal and hidup sorang-sorang haha.. 

jadi, si Kaulder ni buat satu persatuan untuk tangkap mana-mana ahli sihir yang langgar akta penyihiran (eh?) tanpa dia sedar, rupa-rupanya ada ahli dalam persatuan dia berusaha nak hidupkan balik Witch Queen.. 

macam mana dorang nak hidupkan? apa kaitan dorang dengan witch queen? macam mana segala nya bermula? haa yang tu la kena tengok sendiri.. 

pegi dunload kat torrent, ada yang clear.. pastu carik sub omputeh sekali tau, boleh belajar cakap inggeris.. 

alright tu je..
dah aku nak rehat da.. tinggal 3 hari lagi nak habis yuhuuu~~



Selamat malam gais.. 


wasalam..

La revende, hasta la vista 

2 comments

  1. Qila tak tgk lagi hihu sbb tahu trailer je best. HIKHIK

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Hikayat Leyha. Design by Fearne.