December Addiction



hi and assalamualaikum

lama jugak aku menyepi sebab tinggal beberapa hari lagi nak Crit Day
boleh selamba je aku
haha chill aku pun nak something yang boost up my life

So, December already shows up! 
and opkos la Year End Sale tersangatlah menggila sekarang 
aku pun nak nanges tengok semua benda murah gila nak mati

tapi kalau diturutkan napsu ni, 
semua benda tak puas
jadi, aku share sikit antara hasil shopping aku 
bulan ni
emm bukan show off tapi nak jugak share ! haha

mana tau ada yang nak beli untuk future
jadi tak salah aku bagi info sikit yer dak?

andd lets go..!


COLOURPOP STAYCATION  BOX | MATTE LIPPIE STIX 

aku dah semakin obses dengan beauty products 
since aku tengok tutorial makeup yang bersepah 
kat instagram
hmm mungkin aku dah boleh uninstall instagram kut haha



aku beli ni bukan dengan duit parents aku k
tu yang penting haha
wish list dah lama. 
lippie stix ni pun kalau di ikutkan dah out dated 
since Colourpop sekarang banyak gila buat keluaran terbaru

macam peachy, helo kitty, holiday collections
bersepah la.. tapi aku still ambik yang ni
sebab banyak haha ada 6 kaler k 
and aku dah pernah try lip cream, boleh refer post SINI
jadi, aku nak try yang lippie stix la pulak 



ni bahagian dalam, comel je susun 6 lippie stix camtu
and kotak dah siap ada cermin
jadi tak perlu sesuah nak cari cermin kalau nak pakai lipstik hocay



6 shades dalam Staycation box (left to right):
Cookie, Brink, i <3 (Heart) This, Bossy, LBB, Grunge

Kat bawah ni adalah description every shades berdasarkan kat website:

Cookie: True nude beige in a matte finish

Brink: A warm dusty taupe in a matte finish

I Heart This: Red based fuchsia in a matte finish

Bossy: Classic blue red in a matte finish

LBB: Rich plum wine in a matte finish

Grunge: A cool-toned plum brown in a matte finish


.

Hand Swatches 



Lip Swatches



Full face 


Basically, shades yang dalam Staycation box ni mostly kaler yang perlu ada
untuk sebarang mood
kalau rasa nak rupa innocent / less makeup 
boleh pakai nude color
kalau nak confident tinggi sikit
pakai 'bossy' shade
konfem menyerlah
kalau mood tengah tak berapa elok (mood swing)
aku suka pakai dark shades haha

kalau berminat nak beli direct dari website 
boleh klik kat sini 


The next thing is, 

WOODEN BRUSHES SET (11 PIECES)

Disebabkan aku selalu tengok bermacam-macam jenis 
brush makeup di pasaran sekarang, 
aku rasa macam perlu beli 1 set supaya 
bila aku balik or jumpa dengan sisterss aku
boleh conteng muka dorang puass puass hahaha

Biasa aku jumpa orang jual brush set kat instagram 
paling murah 1 set, RM 29 (exclude postage)

tapi haha
aku jumpa kat Lazada.com
1 set RM 19.67 
postage aku tak ingat ada ka tak
macam tak ada pun ada haha

klik kat gamba untuk direct shopping kat Lazada.com
but sekarang currently Out of Stock yerr
bawak bersabar
yang ni gambar seller




yang ni gambar yang aku ambik. 
Amacam? 
Ok je kan. Bagi aku yang beginner level ni
its ok la kalau setakat nak pakai brushes
or makeup time ada event (yang setahun sekali)
so, aku satisfied dengan brush set ni

nanti dah reti conteng muka
baru beli tarte ke sephora punya ke
tak da lah rasa membazir sangat sebab maybe guna selalu
maybe la kut haha


and done!

2 barang ni buat aku rasa December ni dah takpayah shopping lagi 
cukup-cukup dah banyak expenses kat barang tak boleh nak makan
better beli makanan kan?

haa sampai sini je la aku update blog ni
lagi 5 hari nak final presentation
3D aku tak siap lagi
ingat nak present guna video jer
if and only if boleh kan
haha k gais
thanks for reading
leave me a comment if ada apa-apa hocay

aku doakan yang terbaik untuk semua
oh ya btw, kepada sesiapa yang dah nikah/bakal nikah
or 
yang dah nak jadi mommy/daddy -to-be
tahniahhh gaiss!
moga Allah permudahkan segala urusan kita
aamiin

(sebab ada member aku bakal jadi mommy to be and ada sorang nikah harini.. tahniahh semua)


La revende,
hasta la vista 










1 comment

  1. wow wow wow wow.... dirimu sudah menjadi hipsturs mekap~~

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Hikayat Leyha. Design by Fearne.