Spent Masa Cuti Sebaiknya

Salamualaikum,
uhuk~ berhabuk sikit blog ni... bukak pun nak tau menang ke tak giveaway.. ehe..

p takda rezeki pulak.. haha takpa.. rezeki part lain ada lagi.

cuti tak lama lagi sampai ke penghujung.
malas nak balik tanah seberang, tapi nak buat camna.. lumrah belajar..
tak lama lagi pun. kejap je lagi..

untuk membakar sikit semangat aku yang tengah maha malas untuk balik kampus, aku pun dok la cakap kat diri sendiri yang next sem mesti ada study trip lagi !
hooyahh!

salah satu sebab aku amek course architecture.. banyak jalan.. tapi banyak jalan ni la jugak duit berterbangan macam carbon dioxide di udara.. tsk tsk

banyak jalan = banyak kerja
banyak kerja = makan tak kenyang + mandi tak basah + tido (qada dulu)
what we called as sacrifices..

apa yang aku buat sepanjang masa cuti ni

1. Beli barang online banyak-banyak (ece,, takda la banyak mana..)
2. Tolong Umi aku, spent masa dengan family.. nanti 4 bulan tak jumpa lagi ='(
3. Sambung belajar motor!

ok. cerita pasal no.1

disebabkan selalu sangat tengok insta, keinginan nak jugak join sekali online-online things membuak buak (puik) ..
antara list barang-barang yang aku order: (leh carik kat ig ya shop2 ni semua, certain tengah buat promotion =D )

Blouse (@blouse_lover)
Tudung (@bawallovers / @azfaboutique) 
Jeruk Asam (@desaisonfnb)
Telekung Lycra (@telekunglycra_colourful)

tiap hari dok trace, mana la barang ni.. even tau belum dipos lagi.. jangan buat camni tau.. buang masa je.. 
yang paling tak boleh blah, pos laju sampai datang dua kali ke rumah.. punya la nak spamming depa pos laju, asyik tak jumpa rumah.. haa ni kita kasi spamming jalan ke rumah ya

cerita no,2 

punya lama tak gosip-gosip dengan family sendiri, mak aihh banyak naa cerita haa
pahni  kalo balik kampus kurang la sikit cakap.. takdak orang nak join kita gossip.. sob sob
so, hargailah family anda!

cerita no. 3

antara transport yang aku tak pernah fikir nak guna/beli/hak milik dan sewaktu dengannya
last-last, hujung tahun lepas ayah aku suruh amek lesen moto.
adeh.
aku ni dah la parat minion level. for sure kalo aku bawak moto kena gelak kaki tak sampai.
tapi takpa.
challenge accepted!
coz haritu aku jumpa pembakar semangat aku, sis Nadia Johary

cc: sis Nadia Johary 


maunya tidakm naik motor besar dengan heels siaa...
meleleh air mata aku nengok aa
dan aku pun first time bawak moto sendiri tadi, rasa macam ala-ala sis Nadia bawak moto dia yang super lawa! (even aku tau muka aku macam apa dah time tu haha)

dah reti bawak moto, aku nak beli satu moto besaq gini..
kawasaki pun jadi la..
doakan aku.
Amiin




2 comments

  1. sis tq ^_^ support awak sgt bermakna bagi saya - Nadia Johary

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa sis jenguk sini waa selamat pengantin baru sis ^^

      Delete

Latest Instagrams

© Hikayat Leyha. Design by Fearne.