Kehilangan Pesawat MH370

bismillah..
Assalamualaikum~  
SubhanaALLAH wal almadulillah walaillah ha illalALLAH 
ALLAH Akbar!

Secanggih manapun sesuatu ciptaan,tiada yang sempurna tanpa izinnya
Pabila DIA sudah berkata;
"KUN FA YAKUN!" 
tiada siapa mempu menghalang-NYA
Hebatnya kekuasaan Yang Maha Kuasa


jumbo-jet Boeing 777-200 milik Malaysia Airlines berusia 11.8 tahun.
Secara  purata, pesawat MAS Boeing 777 mampu beroperasi selama 14.2 tahun.
Menurut laporan AP, pesawat Boeing 777 merupakann antara pesawat yang paling popular dan 
selamat serta berkemampuan untuk  terbang selama 16 jam.

Tanggal 8 Mac 2014, Malaysia digegarkan dengan satu berita kehilangan pesawat MH370 (Boeing 777 milik syarikat penerbangan Malaysia Airlines)  yang membawa seramai  239 penumpang termasuk 2 orang bayi dan 12 anak kapal. Penerbangan dari Kuala Lumpur, Malaysia  menuju ke  Beijing, China itu berlepas pada jam 12.41 pagi Sabtu (8/3/2014) dan dijangka akan mendarat di Beijing pada 6.30 pagi (9/3/2014)- sumber daripada Astro Awani senarai nama penumpang pesawat MH370 

SubhanALLAH. Aku rasa terpanggil untukbuat sedikit catatan mengenai nahas pesawat ni.Nampak kan kebesaran Allah? Ada status member aku sorang ni, buat aku senyum  =)betul. aku sokong sangat-sangat. Rakyat Malaysia sekarang dah mula riuh sana sini. Dok tunding jari kat pilot la, kutuk Kelantan sebab pilot dia orang kelantan,  adakan spekulasi kelantan ada 'Bermuda Triangle' la, salahkan kerajaan bla..bla..bla..


ada pulak yang beruntung tertinggal flight..huhu Allah rezekikan untuk hidup.  Muhasabah diri banyak-banyak ^^

dan-dan juga ramai orang-orang ternama naik flight ni. Bekas CEO celcom punya anak dan   isteri, MITI officer, tapi apapun  kita doakan kesejahteraan mereka semua =')

Cukuplah info untuk pesawat MH 370. Alhamdulillah ramai juga rakyat yang prihatin. Terima kasih atas doa kalian semua. Kita doakan agar dipermudahkan urusan mencari dan menyelamat penumpang dan krew pesawat MH370.  

Dekat sini aku selitkan jugak nahas pesawat dibawah kendalian Malaysia Airlines. Tak banyak pun. Semoga pesawat MH370 dapat create better history than others.  aamiinnn~~

1.Nahas di Tanjung Kupang-Disember 1977
2.  Nahas di Tawau -September 1995

Post a Comment

Latest Instagrams

© Hikayat Leyha. Design by Fearne.